Pages

NAJNAJAKIA BLURGG

Di sini aku coret,lakar,conteng,lukis,catat,tulis,leter,bebel,sindir,ukir,pahat,tekap,warna cerita hidup aku

Friday, July 31

Supersonic ZUPP!!!

Macam lagu Black Eyed Peas plak...no it wasn't lah. aku nak pergi Senai lepas ni. Hantar kawan aku balik Penang. katanye nak jumpe awek die.awek die cuti~ UiTM kan kena H1N1,so cuti seminggu. Mentang2 esok takde lab, bley plak travel ke Utara dari Selatan nak jumpe awek. Naik flight lagi. Itu baru kemaruk cinta namanya.
Alang-alang aku nak buka le satu kisah tentang cinta kawan aku dengan awek dia ni. Macam drama TV beb...tak tipu pnye.Belum cerita dah meremang bulu tengkuk. Geli!

Babak satu bermula dengan si Hero dan Heroin belajar dalam kelas yang sama di sekolah menengah. Tak pernah tegoq!(terkeluar plak Utara). Sungguh sikit pun tak pernah.

babak dua.Dan bercintalah hero ni dengan sorg lagi classmate girl ni. si heroin menjadi Posmen (or should i say poswoman) antara dua serindit berkicau ni.si heroin tolong pass surat dr yg betina ke hero...

Babak tiga. clash-lah si hero ni dgn yg betina atas sebab musabab yg tak pasti.imagine the worst la,baru best. lalu terjatuh cinta la si poswoman aka heroin dgn si hero aka kawan aku. apekejadasnyes...maybe yg heroin selalu bukak surat si hero kot, terpana dan terkesima pula dgn kelembutan tutur kata, ketulusan hati sang hero.ntah ler.

babak 4.ni flashback ni.sebelum berputik rasa cinta..btol...cam drama.ada flashback lagi you... ada la sekali budak pompuan kelas si hero nak menghias kelas,mintak duit nak pasang skirting kat meja, konon lawa la kot.ape la pki skirt x tutup aurat meja tu...ha,aku ngarut. ok back to the cerita... yang hero xnak la bayar duit kat bendahari kelas.dia la kepala dongga yang hasut dak2 laki xyah bayar duit.habis bergaduh la lelaki dan wanita kelas tersebut...maybe ada scene gaduh tarik rambut kot,tp maybe si hero malu nak cerita kat aku.ok xpe, kita assume je ada.kata drama.so lagi la x bercakap si hero-heroin. dulu maybe ada cakap time mintak pinjam pemadam, skang dah takde...

Pelik tak camne diorang boleh cintan-cintun.padahal bertahun sekelas tapi tak pernah tegur ni. pelik2.

Dengarnya nak kahwin dah la ni, kahwin cepat-cepatlah. lagi bagus. lama-lama ni setan suke. banyak ruang nak buat dosa. mintak simpang...

p/s: this post should be posted yesterday night,ada meeting plak.sowi... [find the same post on my another blog, http://najanajakia.wordpress.com/2009/07/30/supersonic-zupp/ ]

I NEED NO INDON TO RECONSTRUCT MY LIFE!

OK. i have to be frank.aku memang pemalas. so i need a solution. a quick solution. a remedy. a prescription. a dont-be-lazy drug by non other than me. so i made it. The Potion (oh that's so Harry Potter like). It will work like wonder. At least aku rasa camtu.
Well, it isn't something that i can eat or something. It's a timetable. Huh....?A timetable, that's really a wonder.
One question that would pop up in heads of whom that know me well enough would be, "ko bley ke ikut timetable Naja?"Hahaha....
Well, I doubt myself....isk,uuuuuu. So why the sHEll i create it.


I think i did because i think i can. People can change in seconds. Who knows that the second would be the second that i created this oh-so-perfect-now timetable. my life my rules. Apa aku kisah?Cak cak cak! [ayat trademark credited to Azwan Ali(?) ]

Wish me luck.May the force be with me [ i found this ayat so religious,don't cha think?]

Thursday, July 30

ALololololo... Baby baru..kiutnyerrr

Kiut en blog ni...like a baby..ahahahahaha...

title paling propa aku bley pikir...baru nak start blogging, macam banyak masa plak aku ni.kalau ikutkan assignment byk lagi tak disiap, revision tak mula-mula lagi, test dah dekat...
Look how much i sacrifice for this baby of mine....alololololoooo...

University life cant be anymore harder, so why confine myself rite? Blogging ni buang sket pressure dalam life aku, makes me forget the harshness of life (aichehh!!).worth the time spent

Hoping the commitment for this baby come along easy with time.takut kang bersawang berhabuk blog ni nanti.ahahahha...wish me luck
 NEWER POSTS HOME